INTERVJU Z VRHUNSKIM TAEKWONDOISTOM JURETOM PANTARJEM

DESKARKA NA SNEGU GLORIA KOTNIK SE PRIPRAVLJA NA SVETOVNO PRVENSTVO
17. 2. 2017
NA KLINIKI SE ZAVEDAMO POMENA REGENERACIJE PO VADBI_HITOP NOVA TEHNOLOGIJA
21. 2. 2017

INTERVJU Z VRHUNSKIM TAEKWONDOISTOM JURETOM PANTARJEM

Naš vrhunski taekwondoist Jure Pantar nas je spet navdušil s 3. mestom na evropskem klubskem prvenstvu. Jure z nami sodeluje kot športnik in trener že od leta 2010. V našem centru GSC deluje kot specialist za trening hitrosti, agilnosti, timinga ter pomaga kot asistent pri športni diagnostiki. Športniki so z njegovim delom izjemno zadovoljni.

Objavljamo intervju v katerem predstavi svoje začetke v športu in cilje:

Kdaj si se pričel ukvarjati s športom in kdo te je navdušil?

Nad taekwondojem me je navdušil oče, saj je imel svoj klub. Že kot zelo majhen sem hodil gledat    treninge, pri 4-ih ali 5-ih letih sem se pa treningom tudi priključil.

 

Kateri so tvoji največji uspehi?

Pod svoje največje uspehe štejem 2. mesto na članskem EP, 3. mesto na EP do 21 let, 3. mesto na Svetovnih vojaških igrah. Poleg tega imam veliko medalj iz svetovnih pokalov po celem svetu. Zmagal sem tudi največji turnir v Las Vegasu.

 

Ali imaš dobre pogoje za trening?

Pogoji za trening so dobri, dopoldan treniram v GSC kjer imam na enem mestu veliko strokovnjakov, popoldan pa imam tehnično-taktične treninge na različnih lokacijah. Primankuje mi sparing partnerjev, zato grem velikokrat na treninge v tujino.

 

Ali si v mlajših kategorijah treniral tudi individualno?

Mojo strokovno ekipo sestavljajo moj oče-trener, dr. Mitja Bračič in GSC ter psihologinja.

 

Kakšni so tvoji cilji v prihodnosti?

Moji kratkoročni cilj je priti med 16 najboljših na junijskem SP, dolgoročni cilj pa je, da se mi uspe kvalificirati na OI Tokio 2020.

 

Kaj boš počel po koncu kariere?

Po končani karieri nameravam ostati v taekwondoju in v športu na sploh. Že kar nekaj let imam svoj klub, kjer učim otroke vešcin taekwondoja. Zaključujem tudi študij Kineziologije v Ljubljani. Tako da, se ne nameravam ločiti od športa.

 

Tvoj moto?

Moj moto je, da se ves trud enkrat poplača!