EKSTREMNI DESKAR MARKO GRILC ODLIČNO NAPREDUJE PO TEŽKI POŠKODBI HRBTENICE

NAŠ NAJBOLJŠI ATLET LUKA JANEŽIČ OPRAVIL ŠE ZADNJE TESTE PRED EP V BEOGRADU
28. 2. 2017
PRED ZAČETKOM REKREATIVNE VADBE PRIPOROČAMO DIAGNOSTIČNI PREGLED V GSC
1. 3. 2017

EKSTREMNI DESKAR MARKO GRILC ODLIČNO NAPREDUJE PO TEŽKI POŠKODBI HRBTENICE

MARKO GRILC – GRILO BO SPET TEKEL IN TUDI “BORDAL”

Marko Grilc, v svetu najbolj uveljavljeni slovenski deskar prostega sloga, se je konec novembra hudo poškodoval pri treningu na avstrijskem ledeniku Dachstein nad Schladmingom. V bolnišnici v Schladmingu so mu z operacijo stabilizirali poškodovana ledvena vretenca. Sreča je bila na Markovi strani, saj je hrbtenjača ostala nepoškodovana.

“Pri zlomu hrbta pri katerem sem imel res neverjetno srečo da se je izteklo kot se je. Pri moji poškodbi so odločali milimetri ali bom na vozičku ali ne in ko sem bil v tej situaciji sem se se bolj zavedel kaj bi pomenilo to da bi tistim ki imajo poškodbe hrbtenjače lahko kakorkoli pomagali.”

Grilo v našem centru GSC odlično napreduje. Posvetili smo se mišični atrofiji hrbtnih mišic, ki smo jo že v celoti odpravili. Veliko pozornost smo namenili tudi ponovni vzpostavitvi koordinacije gibanja in stabilnosti celotnega telesa. Slabo funkcionalnost prizadetih mišic smo odpravili v celoti.

V naslednji fazi priprav je cilj pridobivanje splošne in specialne vzdržljivosti ter razvoj maksimalne moči mišic, ki so odgovorne za rezultate v ekstremnem deskanju.

Trenutni rezultati testiranja so na zavidljivem nivoju glede na težko poškodbo hrbtenice.