PODOACTIVA je razvila in patentirala SPECIALIZIRANE VLOŽKE po meri 3D za ALPSKO SMUČANJE.  Revolucija za varno smučanje!

SEZONA SMUČANJA IN DESKANJA NA SNEGU PRINAŠA IZJEMEN PORAST POŠKODB: 5 NAJBOLJ POGOSTIH POŠKODB NA SMUČANJU
10. 2. 2020
KRONIČNE BOLEČINE V KOLENIH KOT POSLEDICA PREOBREMENITEV PRI SKUPINSKIH VADBAH V FITNESIH
14. 2. 2020

PODOACTIVA je razvila in patentirala SPECIALIZIRANE VLOŽKE po meri 3D za ALPSKO SMUČANJE.  Revolucija za varno smučanje!

Podoactiva Ski vložki 3D so bili razviti z uporabo pionirske teorije triangulacije teže / pritiska v stopalih za optimizacijo prenosa bremen s sprednjega dela stopala na zadnji del.

Podoactiva smučarski vložki 3D izboljšajo tehniko, stabilnost, udobje in tudi pospešijo smučanje. Razvil in izvaja jih multidisciplinarni tim Podoactiva, ki ga sestavljajo inženirji, podiatri, fizioterapevti in nacionalni inštruktorji smučanja.

Podoactiva Ski vložki so preizkušeni v ekstremnih pogojih smučanja, ki objektivno potrjujejo njihovo visoko hladno izolacijo in veliko razliko v primerjavi z generičnimi vložki, ki jih lahko najdemo na trgu.

Kako mi lahko vložki pomagajo pri smučanju?

Smučarska tehnika in oprema se v zadnjih letih zelo razvijata. S karving smučmi zadnje generacije so noge in stopala dosegli večji naklon, kar se tiče tehnike. S tem so noge izrazito bolj obremenjene preko smuči.

Teorija triangulacije

Pri zasnovi vložkov 3D se pri smučanju upošteva “teorija triangulacije”. Pomeni, da je vložek 3D zasnovan tako, da je prenos obremenitve na zelo subtilen način od prvega prsta do notranje pete, od notranje pete do petega prsta, od petega prsta do zunanje pete in od tam do prvega prsta.

 

Uporaba 3D vložkov Podoactiva Ski  je zelo preprosta za izvedbo smučarskih zavojev. Nekateri smučarji so izkušnjo opisali, kot da bi smučali s “servo krmiljem “. Dejstvo, da se 3D vložki milimetrično prilagajajo stopalom in njegova specifična zasnova, naredi obremenitev na smuči izjemno subtilno, kar poveča natančnost in zmanjša mišično napetost ter obremenitev, ki podpira kolena v zavojih, saj se strategija tehnike zavoja opravi temeljno in skoraj izključno z nogami /stopali.

Izdelava in oblikovanje

Druga pomembna prednost 3D ski vložkov je, da je zasnova / dizajn virtualna in izdelava robotizirana, zato lahko kadar koli naredimo natančno kopijo vaših vložkov in vam jih pošljemo.

Naš cilj s 3D SKI vložki je, da “spremenimo/izboljšamo vaš stik stopal s smučarskimi čevlji” ter s tem dosežemo sinhronizacijo stopal in smuči preko vložkov Podoactiva Ski.

Vaša stopala in kolena ne bodo več tako utrujena od smučanja, poleg tega so vložki izjemno dobra preventiva pred poškodbami nog.

Glavne prednosti Podoactiva Ski Vložkov 3D: 

  • Olajšajo smučanje (učenje, trening)
  • Popolna prilagoditev; stopalo in smučarski čevelj tvorita preko vložka povezan sistem
  • Minimalna debelina vložka brez zmanjšanja prostora za prste / stopalo
  • Optimizirajo stik smučarskega čevlja in smuči ter prenos sile na smuči
  • Preprečujejo poškodbe in imajo izboljšan dinamični odziv na smuči
  • Ekskluzivni materiali Podoactiva
  • Vrhunska diagnostika stopal in gibanja v naši kliniki Podoactiva Slovenija

Dr. Mitja Bračič, strokovnjak za biomehaniko gibanja

Podoactiva Slovenija