SISTEM ZDRAVLJENJA PO OPERACIJI SPREDNJE KRIŽNE VEZI V GLOBAL TREATMENT CLINIC

VRHUNSKI ORTOPEDSKI VLOŽKI PO MERI 3D PODOACTIVA
30. 1. 2020
ANALIZA PREOBREMENITEV V VRHUNSKEM NOGOMETU – PRIMER: HARIS VUČKIĆ (FC TWENTE) – TEKMA PROTI FC AJAX (1.12.2019)
30. 1. 2020

SISTEM ZDRAVLJENJA PO OPERACIJI SPREDNJE KRIŽNE VEZI V GLOBAL TREATMENT CLINIC

ZAKAJ SE POŠKODUJE (PRETRGA) SPREDNJA KRIŽNA VEZ?

Najbolj pogost vzrok pretrganja ACL je kombinacija hitrega zaustavljanja gibanja na eno nogo z istočasno rotacijo kolenskega sklepa. To se pogosto zgodi v športih kot so košarka, nogomet in tenis, ko nam podlaga ne dovoli, da se podrsamo s stopalom. Pri smučanju se ACL pogosto pretrga pri padcu nazaj, ko smučko potegne naprej in v stran. Veliko poškodb beležimo tudi pri hoji, ko ljudem zdrsne na spolzki podlagi (led) ali pri hoji po klancu navzdol.

KAJ STORITI PO OPERACIJI?

NE ČAKAJTE, da bodo drugi kaj storili za vas! 2 tedna po operaciji je potrebno pričeti s sistematično FIZIOTERAPIJO. Zdrave dele telesa pa spraviti v dobro formo. Po potrebi izgubiti odvečne kilograme, da razbremenimo kolena. Urediti sistem prehrane, da se bo koleno prej zacelilo. Dvigniti motivacijo za zdravljenje.

Pred začetkom fizioterapije pa predlagamo pregled s funkcionalno diagnostiko za oceno stanja mišičevja in vnetnih stanj po operaciji.
Za VSO strokovno pomoč se lahko obrnete na našo kliniko Global Treatment ?

Imamo dolgoletne izkušnje na področju zdravljenja po operaciji kolen, veliko pacientov in rekreativcev smo pripravili za ponovne športne aktivnosti in na vsakdanje življenjske obremenitve.

GSC Zdravljenje poškodb


Za posvet pred in po operaciji kolenskega sklepa nas lahko pokličete: ☎️ 040 77 35 77

Ali nam pišite:  info@global-treatment.com

Global Treatment Clinic

Cesta 24. junija 31